Φωκαίας 5, Αιγάλεω

Τι είναι το microneedling;

Το Microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες. Η διαδικασία βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης δερματικών προβλημάτων, όπως σημάδια ακμής, ραγάδες ή ρυτίδες. Οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν microneedling για σκοπούς αισθητικής, αλλά για ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

Τι είναι το microneedling;

Το Microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία για το δέρμα. Χρησιμοποιούνται λεπτές βελόνες που κάνουν μικροσκοπικές τρύπες στο ανώτερο στρώμα του δέρματός. Ο μικροτραυματισμός που προκαλούν βοηθά στην τόνωση της διαδικασίας επούλωσης του δέρματός, παράγοντας έτσι περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Πρόκειται για τις πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και λείο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν microneedling στο πρόσωπό, αλλά μπορεί επίσης να γίνει στα πόδια, την πλάτη, το λαιμό ή άλλες περιοχές που παρατηρείται αλλιωμένο ή γερασμένο δέρμα. Πιθανότατα θα χρειαστείτε πολλές θεραπείες για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διάβασε επίσης: Microneedling στο σπίτι;

Microneedling VS μικροδερμοαπόξεση: Ποια είναι η διαφορά;

Το Microneedling και η microdermabrasion είναι και οι δύο διαδικασίες για τη βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματός. Η διαφορά είναι ότι η για την μικροδερμοαπόξεση δεν χρησιμοποιούνται βελόνες. Αντίθετα, χρησιμοποιείται μια συσκευή με τραχιά άκρη, όπως το γυαλόχαρτο, για να απολεπίσει το ανώτερο στρώμα του δέρματός. Το Microneedling πηγαίνει πιο βαθιά στο δέρμα σε σχέση με το microdermabrasion. Επομένως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για προβλήματα που υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια, όπως σημάδια ακμής .

Ποιος χρειάζεται microneedling;

Το Microneedling έχει αισθητικές και ιατρικές χρήσεις. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο microneedling εάν σας απασχολούν:

 • Διευρυμένοι πόροι.
 • Λεπτές γραμμές ή ρυτίδες .
 • Χαλαρό ή ανατριχιαστικό (λεπτό και ζαρωμένο) δέρμα.
 • Ήπιες ουλές, ειδικά αυτές από ακμή ή εγκαύματα .
 • Αποχρωματισμός του δέρματος ή ανομοιόμορφος τόνος δέρματος.
 • Ραγάδες.

Η διαδικασία μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα που έχουν ιατρικές παθήσεις όπως:

 • Γυροειδή αλωπεκία (απώλεια μαλλιών λόγω αυτοάνοσης νόσου).
 • Υπεριδρωσία (υπερβολική εφίδρωση).

Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που γιατροί χρησιμοποιούν το microneedling για χορήγηση φαρμάκων ή εμβολίων απευθείας στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση οι μικροβελόνες μπορεί να αποτελούν μέρος ενός επιθέματος που εφαρμόζεται από τον ίδιο τον άνθρωποι αντί να πηγαίνει στον γιατρό για εμβολιασμούς.

Ποιος δεν πρέπει να κάνει microneedling;

Ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε:

 • Ακμή ή παίρνετε φάρμακα για την ακμή.
 • Διαταραχές του αίματος ή χρήση αντιπηκτικών (φάρμακα που αποτρέπουν τους θρόμβους αίματος).
 • Καρκίνο και κάνετε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία .
 • Συχνά δερματικά εξανθήματα ( δερματίτιδα εξ επαφής ) ή έρπητα .
 • Χηλοειδή τάση (το δέρμα σας σχηματίζει σκληρές, ανυψωμένες ουλές).
 • Φακίδες, δερματικά στίγματα ή άλλους όγκους που αλλάζουν σε μέγεθος ή σχήμα ή αιμορραγούν.
 • Δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση.

Ποια είναι η διαδικασία πριν το microneedling;

Πριν από την θεραπεία , θα κάνετε μία συζήτηση με έναν επαγγελματία. Ένας πλαστικός χειρουργός, δερματολόγος ή αισθητικός μπορεί να κάνει microneedling. Βεβαιωθείτε ότι όποιος κάνει τη διαδικασία έχει εμπειρία σε αυτήν την τεχνική.

Ο ειδικός θα εξετάσει το δέρμα, το ιστορικό υγείας σας και θα συζητήσει τους στόχους σας για τη διαδικασία. Μπορούν επίσης να τραβήξει φωτογραφίες της περιοχής, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε το δέρμα σας πριν και μετά.

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με το microneedling, όπως:

 • Υπάρχουν κίνδυνοι ή παρενέργειες;
 • Πονάει το microneedling;
 • Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;
 • Υπάρχει χρόνος διακοπής μετά τη διαδικασία;
 • Θα χρειαστώ περισσότερες από μία θεραπείες;

Περίπου ένα μήνα πριν από τη θεραπεία, ο ειδικός επαγγελματίας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε χρήση κρέμας βιταμίνης Α ή C. Αυτές οι κρέμες βοηθούν στην έναρξη της διαδικασίας παραγωγής κολλαγόνου.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του microneedling;

Ο ειδικός επαγγελματίας καθαρίζει το δέρμα σας και εφαρμόζει ένα προϊόν που μουδιάζει, όπως το τζελ λιδοκαΐνης. Γίνεται περίπου 30 έως 45 λεπτά πριν από τη διαδικασία, ώστε το τζελ να έχει χρόνο να δράσει.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται μία συσκευή για να κάνει πληγές στο δέρμα σας. Η συσκευή έχει μικροσκοπικές βελόνες. Οι βελόνες πάλλονται πάνω κάτω για να τρυπήσουν το δέρμα σας. Μπορεί να αλλάξουν το μήκος των βελόνων στην ηλεκτρική συσκευή. Οι μεγαλύτερες βελόνες μπαίνουν πιο βαθιά στο δέρμα, κάτι που μπορεί να είναι απαραίτητο εάν έχετε βαθιές ουλές ή ακμή. Το μήκος της βελόνας μπορεί να κυμαίνεται από 0,5 χιλιοστά έως 2 χιλιοστά.

Μπορεί να αισθανθείτε ζεστασιά ή μια αίσθηση γρατσουνίσματος στο πρόσωπό σας μόλις ξεκινήσει η θεραπεία. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται δυσφορία εάν οι βελόνες βρίσκονται κοντά σε περιοχές με οστά, όπως τα ζυγωματικά. Το βαθύ microneedling μπορεί να προκαλέσει μικρή αιμορραγία.

Μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως μερικές ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που χρειάζεται θεραπεία.

Τι συμβαίνει μετά το microneedling;

Το Microneedling είναι μια διαδικασία μετά την οποία μπορείτε να πάτε σπίτι. Το δέρμα σας μπορεί να είναι κόκκινο και πρησμένο για έως και πέντε ημέρες. Μια παγοκύστη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού και της δυσφορίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φορούν μακιγιάζ την ημέρα μετά τη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να μείνετε μακριά από τον ήλιο μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σας.

Ποια είναι τα οφέλη του microneedling;

Το Microneedling μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης και της υφής του δέρματός σας. Μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις ραγάδες, τις ουλές, τις ρυτίδες και άλλες παθήσεις του δέρματος.

Δεν ενέχει τον κίνδυνο αποχρωματισμού του δέρματος, σε αντίθεση με ορισμένες διαδικασίες αναζωογόνησης προσώπου που χρησιμοποιούν θερμότητα, φως ή λέιζερ. Αυτό το κάνει το ιδανικό για άτομα με πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος.

Τι να περιμένω μετά το microneedling;

Τις ημέρες και εβδομάδες μετά, μπορεί να έχετε αίσθηση καύσου ή να το αισθάνεστε σφιχτό. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα που βελτιώνεται με ενυδατική κρέμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πολλαπλές θεραπείες, συνήθως με διαφορά 3 έως 8 εβδομάδων. Μπορεί να χρειαστούν 3 έως 6 μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά το χρόνο για συντήρηση.

Τι πρέπει να ρωτήσω τον επαγγελματία σχετικά με το microneedling;

 • Μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης:
 • Είμαι καλός υποψήφιος για microneedling;
 • Μπορώ να κάνω microneedling στο σπίτι;
 • Μια άλλη θεραπεία, όπως η μικροδερμοαπόξεση ή ένα χημικό πίλινγκ , θα λειτουργούσε καλύτερα για μένα;

Explore more to our blog