Φωκαίας 5, Αιγάλεω

PRP αναζωογόνησης γυναικείου κόλπου

PRP αναζωογόνησης γυναικείου κόλπου

Το πέρασμα του χρόνου προσφέρει στη γυναίκα ωριμότητα, σοφία και εκλεπτυσμένη ομορφιά. Ωστόσο, φέρνει και αλλαγές στο σώμα της που σπάνια συζητούνται ανοιχτά. Με την πάροδο του χρόνου, πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι η σεξουαλική τους επιθυμία μειώνεται και ότι ο κόλπος τους είναι λιγότερο υγρος. Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να μειωθεί και καθώς μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, η ακράτεια ούρων μπορεί να εμφανιστεί. Στο Woman and Child’s Care προσφέρουμε ενέσιμες θεραπείες κοπλικής αναζωογόνησης PRP για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Εάν αυτό που θέλετε είναι η αναζωογόνηση της σεξουαλικής σας υγείας και η αύξηση της αυτοπεποίθησής σας χωρίς φάρμακα ή βαριά επεμβατικές μεθόδους, οι κολπικές ενέσεις PRP είναι η  ιδανικότερη λύση. Χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής, χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις και downtime, αλλάζοντας ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής μιας γυναίκας.

Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τη γυναικεία σεξουαλικότητα

PRP αναζωογόνησης γυναικείου κόλπου

Μερικές γυναίκες αισθάνονται ότι υπάρχει ένα στίγμα που συνδέεται με τα θέματα της σεξουαλικότητας. Ωστόσο, είναι σύνηθες για τις γυναίκες όλων των ηλικιών να βιώνουν έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας. Κάπου μεταξύ 30% και 50% των γυναικών εκφράζουν κάποιο βαθμό ανεπιθύμητης σεξουαλικής λειτουργίας.

Η ανικανότητα να διεγερθείτε ή να βιώσετε οργασμό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ρομαντικές σας σχέσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευχαρίστηση. Μερικές γυναίκες αισθάνονται ακόμη και δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής που οδηγεί σε σεξουαλική αποφυγή. Οι κολπικές ενέσεις PRP μπορούν να αναζωογονήσουν το σώμα σας και να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ικανοποίηση.

Τι είναι η κολπική ένεση PRP;

PRP αναζωογόνησης γυναικείου κόλπου

Οι ενέσιμες θεραπείες κοπλικής αναζωογόνησης PRP έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τη συνολική σεξουαλική υγεία. Η θεραπεία είναι απλή, φυσική και ελάχιστα επεμβατική. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκαταστήσετε με ασφάλεια την ικανότητά σας να κορυφώνετε, να βελτιώσετε την υγρασία του κόλπου σας και να αυξήσετε την ευαισθησία. Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι δύο στις πέντε γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με:

 • Δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή
 • Χαμηλή λίμπιντο
 • Αδυναμία διέγερσης
 • Ζητήματα επίτευξης οργασμού (ειδικά κολπικά)
 • Ακράτεια ούρων

Παρά τις τόσες πολλές γυναίκες που υποφέρουν από τέτοιες καταστάσεις, μόνο το 14% περίπου συζητούν αυτά τα θέματα με τους γιατρούς τους. Πολλές πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό και ότι δεν υπάρχουν επιλογές για θεραπεία. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, δεν είστε μόνες. Οι εκπαιδευμένοι γιατροί μας θα σας βοηθήσουν!

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

PRP αναζωογόνησης γυναικείου κόλπου

Η κολπικές ενέσεις PRP είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γυναικείας σεξουαλικότητας και της ακράτειας ούρων. Για την θεραπεία ρησιμοποιείται πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα προέρχεται από το δικό σας αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος αντιμετώπισης ζητημάτων σεξουαλικής απόδοσης και ικανοποίησης που προκύπτουν καθώς οι γυναίκες ωριμάζουν.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα είναι το μέρος του αίματός σας που περιέχει αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν το σώμα σας να αυτοθεραπευθεί. Σκεφτείτε το κίτρινο υγρό που διαρρέει όταν το σώμα σας τραυματίζεται. Αυτό το υγρό είναι πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Οι γιατροί απομονώνουν αυτό πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα και το συγκεντρώνουν. Το συμπυκνωμένο PRP είναι πιο ισχυρό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων.

Διέγερση της ανάπτυξης των κυττάρων και των νεύρων

Αυτή η θεραπεία βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης νέων κυττάρων στην περιοχή του κόλπου σας. Βοηθάει επίσης στην καλλιέργεια νέου κολλαγόνου. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι διεγείρει την παραγωγή νέων αιμοφόρων αγγείων και νεύρων. Το αποτέλεσμα είναι ότι η υπό θεραπεία περιοχή γίνεται πιο ευαίσθητη. Η αυξημένη ευαισθησία οδηγεί στην αναζωογόνηση της κολπικής σας περιοχής.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ επειδή οι περιοχές του σημείου της ένεσης θα είναι πιο ευαίσθητες. Η αυξημένη ευαισθησία σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί όπως όταν ήσασταν νεότερη. Σε αντίθεση με τις εναλλακτικές θεραπείες, το PRP είναι αναμφίβολα η καλύτερη διαθέσιμη θεραπευτική επιλογή.

Η δύναμη του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα απέκτησε αρχικά ιατρική φήμη λόγω της χρήσης του στην αθλητική ιατρική για τη θεραπεία τραυματισμών σε αθλητές. Το PRP έχει επίσης ένα σημαντικό ιστορικό βοήθειας στην ταχύτερη ανάρρωση από χειρουργικές επεμβάσεις. Οι χρήσεις του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια φαίνονται ατελείωτες, από λύσεις αντιγήρανσης και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης έως τη θεραπεία μυϊκών πληγών και σπασμένων οστών.

Παρά την εξαιρετική απόδοση και τις δυνατότητές του, η θεραπείες με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι πολύ απλή. Αρχικά λαμβάνεται το αίμα σας και στη συνέχεια απομονώνεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα σας. Η επανέγχυση PRP στις πληγείσες περιοχές ενεργοποιεί τη φυσική θεραπευτική απόκριση του σώματός σας. Πιστεύεται ότι το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα μπορεί να απελευθερώσει έως και 35 επανορθωτικούς αυξητικούς παράγοντες που ενεργοποιούν την αναζωογόνηση.

Πώς χορηγείται η κολπική ένεση PRP;

Δεδομένου ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε και να απομονώσουμε το PRP του σώματός σας, η διαδικασία θεραπείας ξεκινά με μια απλή αιμοληψία. Στη συνέχεια, οι ειδικοί μας θα ξεκινήσουν την απομόνωση και μέσω φυγοκέντρησης, θα καθαρίσουν και θα επεξεργαστούν το αίμα σας στο πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα που απαιτείται για τη θεραπεία. Η διαδικασία προετοιμασίας του PRP είναι αποτελεσματική και γρήγορη. Εκτελείται όσο περιμένετε στις άνετες εγκαταστάσεις μας.

Στη συνέχεια, η περιοχή του κόλπου σας προετοιμάζεται με τοπικό αναισθητικό. Το συμπυκνωμένο PRP και οι προκύπτοντες αυξητικοί παράγοντες στη συνέχεια αντλούνται και εγχέονται στο εσωτερικό του κόλπου σας, απευθείας στην κλειτορίδα σας. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις κανονικές, καθημερινές σας δραστηριότητες.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας;

Η κολπική ένεση PRP δεν απαιτεί χημικά ή φάρμακα. Δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το ποσοστό επιτυχίας φτάνει στο 90%, με τις περισσότερες γυναίκες να έχουν τουλάχιστον σημαντικά οφέλη από τη θεραπεία. Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και τα αποτελέσματα αρχίζουν σχεδόν αμέσως για τις περισσότερες. Τα πλήρη οφέλη γίνονται πλήρως εμφανή σε περίπου τρεις εβδομάδες. Αυτό γιατί το σώμα και οι ανάγκες κάθε γυναίκας είναι μοναδικά, επομένως κάθε γυναίκα έχει ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα.

 • Μερικά μόνο από τα οφέλη της θεραπείας:
 • Μειωμένα συμπτώματα δυσπαρεύνιας
 • Βελτιωμένη υφή δέρματος του αιδοίου (κολπικά χείλη)
 • Αυξημένη συχνότητα οργασμού
 • Αυξημένη ένταση οργασμού
 • Επίλυση της ακράτειας ούρων
 • Αυξημένη ευαισθησία κατά τη διάρκεια της οικειότητας
 • Ενισχυμένη σεξουαλική επιθυμία
 • Ικανότητα να απολαμβάνετε περισσότερο τις οικείες σχέσεις
 • Σύσφιξη του δέρματος του κόλπου
 • Αυξημένη ευαισθησία και διέγερση της κλειτορίδας
 • Υγιέστερη άποψη για το σεξ
 • Σύσφιξη του κολπικού ανοίγματος
 • Βελτιωμένη υγρασία/φυσική λίπανση κατά τη σεξουαλική επαφή
 • Ικανότητα επίτευξης κολπικού οργασμού

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία ξεκινούν αμέσως για την πλειοψηφία των γυναικών, ενώ για άλλες μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες. Ο πλήρης αντίκτυπος και τα αποτελέσματα της θεραπείας έρχονται σε τρεις εβδομάδες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να φτάσει και τους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν 14 έως 18 μήνες ενισχυμένης σεξουαλικής απόκρισης και/ή ανακούφισης από την ακράτεια. Για όσες επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποτελέσματά τους, συνιστούμε επαναχορήγηση της θεραπείας μία φορά το χρόνο ή κάθε 18 μήνες.

Ιδανικό για γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Η θεραπεία έχει μοναδικά οφέλη και για τις ώριμες γυναίκες. Καθώς οι γυναίκες ωριμάζουν, το σώμα τους αλλάζει δραστικά. Αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από τις διακυμάνσεις των ορμονικών επιπέδων. Οι κολπικοί ιστοί παρουσιάζουν διαφορές στην υφή, την εμφάνιση και την ελαστικότητα που μπορεί να επηρεάσουν την άνεση κατά τη διάρκεια του σεξ. Η ξηρότητα επίσης είναι συχνή.

Οι κολπικές ενέσεις PRP βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος που συμβάλλει στην αυξημένη ευαισθησία. Επίσης, η αναγέννηση των κυττάρων και η απόκριση κολλαγόνου προσφέρει βελτιωμένα, τόσο οπτικά, όσο και αισθησιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η απόκριση του κολλαγόνου συμβάλλει ώστε οι κολπικοί ιστοί να έχουν αυξημένη ελαστικότητα και λίπανση. Εάν υποφέρετε από τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης, αυτή η θεραπεία είναι ιδανική.

Πώς βοηθά η θεραπεία με την ακράτεια;

Η πτώση των ορμονών κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να συμβάλει σε αυτό. Η ακράτεια είναι πολύ συχνή στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες και μπορεί να επηρεάσει πολύ περισσότερο από τη σεξουαλική ζωή.

Αυτή η θεραπεία προκαλεί διέγερση της ανάπτυξης υγιών ιστών και αυξημένη ροή αίματος που βοηθά τα κολπικά τοιχώματα να υποστηρίζουν καλύτερα την ουροδόχο κύστη σας. Η πρόσθετη υποστήριξη μπορεί να μειώσει ή ακόμα και να εξαλείψει προβλήματα με την ακράτεια.

Είναι για εμένα;

Φυσικά. Ιδανικά, θα αναζητήσετε έναν φυσικό, μη χειρουργικό τρόπο για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας υγεία. Εάν έχετε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα, τότε είναι για εσάς:

 • Ξηρότητα κόλπου
 • Ακράτεια ούρων
 • Χαμηλή ή απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας
 • Δυσκολία ή αδυναμία διέγερσης
 • Δυσκολία ή αδυναμία στον οργασμό
 • Δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή
 • Ξηρότητα κόλπου
 • Ακράτεια

Οι νεότερες χρήσεις περιλαμβάνουν επίσης τη θεραπεία ορισμένων συμπτωμάτων σκληρυντικού λειχήνα όπου η θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή. Οι γυναίκες που υποφέρουν από ακράτεια ούρων από στρες ή απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης που προκαλείται από δραστηριότητες όπως ο βήχας, το γέλιο ή η καθυστέρηση στην κένωση της ουροδόχου κύστης, μπορουν να οφεληθούν της θεραπείας. Οι εμμηνοπαυσιακές και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι συχνά από αυτές που μπορούν να οφεληθούν.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σεξουλαικότητας είναι κάτι που κάποτε θεωρείτο δυνατό μόνο για τους άνδρες, αλλά τα άλματα στην τεχνολογία έχουν προσφέρει ασφαλείς και αποτελεσματικές επιλογές για τις γυναίκες. Κάθε γυναίκα που επιδιώκει να ενδυναμώσει περαιτέρω τον εαυτό της αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του σεξουαλικού της πεπρωμένου και της ευχαρίστησης μπορεί να επωφεληθεί από την θεραπεία PRP.

Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε είναι να κάνετε μια ενδελεχή εξέταση. Ένας από τους έμπειρους γιατρούς μας μπορεί να κάνει μια πλήρη αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού και των συμπτωμάτων σας, καθώς και να εργαστεί μαζί σας για να κατανοήσει τους στόχους σας. Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το ιατρείο μας και να επιτρέψετε στην ομάδα μας να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε ποιες θεραπευτικές επιλογές είναι κατάλληλες για τις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

PRP αναζωογόνησης γυναικείου κόλπου

Δεν υπάρχει τίποτα που να σας κρατά πίσω. Μια απλή 30λεπτη θεραπεία μπορεί να βελτιώσει δραματικά τη σεξουαλική σας ζωτικότητα και την ποιότητα της ζωής σας. Μπορούμε επίσης να σας βοηθήσουμε να διερευνήσετε τυχόν άλλες αισθητικές ανησυχίες που έχετε και θεραπείες που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική σας αναζωογόνηση. Σας ενθαρρύνουμε να καλέσετε το Woman and Child’s Care σήμερα για μία αρχική αξιολόγηση.

Είστε ένα ραντεβού μακριά από το να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς μακροχρόνια αποτελέσματα που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο ιατρείο μας και να συνεργαστούμε μαζί σας.

Explore more to our blog