Φωκαίας 5, Αιγάλεω

Micronedling στο σπίτι;

Micronedling στο σπίτι;

Αν και η σκέψη των βελόνων μπορεί να σας κάνει να ανατριχιάζετε, το microneedling δεν είναι επώδυνο. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του Woman and Child’s Care συνήθως εφαρμόζουν μια τοπική αναισθητική κρέμα που βοηθάει να μουδιάσει η περιοχή που εφαρμόζεται. Το Microneedling έχει συνήθως μικρότερο χρόνο αποκατάστασης σε σύγκριση με τα λέιζερ ή τα χημικά πίλινγκ που χρησιμοποιούνται, για να βοηθήσουν στην αναδόμηση του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του.

Στο Woman and Child’s Care, προσφέρεται microneedling για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων.

Ο τρόπος που φαίνεται το δέρμα μας είναι ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο μας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι

Τι είναι το microneedling;

Σε προηγούμενο άρθρο περιγράψαμε αναλυτικά τι είναι το microneedling. Το Microneedling, που ονομάζεται επίσης θεραπεία επαγωγής διαδερμικής κολλαγόνου, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια συσκευή χειρός, σε σχήμα τυμπάνου ή στυλό, με μικροσκοπικές βελόνες που κάνουν ακριβείς, μικροσκοπικές παρακεντήσεις στο δέρμα. Αυτοί οι «μικροτραυματισμοί» δεν αφήνουν σημάδια. Λειτουργούν βοηθώντας στην τόνωση του δέρματος και την φυσική να επανόρθωση, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται δερματική αναδόμηση.

Αυτή η διαδικασία ξεκινά με φλεγμονή, η οποία διεγείρει το δέρμα ώστε να παράγει νέο κολλαγόνο (τις ελαστικές ίνες που κάνουν το δέρμα σφιχτό, λείο και νεανικό). Τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα μειώνονται καθώς γερνάμε και νέο κολλαγόνο μπορεί να παραχθεί όταν το δέρμα βρίσκεται σε λειτουργία αποκατάστασης.

Συνιστώνται τρεις έως πέντε μηνιαίες ή δύο φορές την εβδομάδα θεραπείες για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Μέσω μιας σειράς συνεδριών, το microneedling μπορεί να αυξήσει τις ελαστικές ίνες του δέρματος. Το Microneedling βοηθά επίσης την επιδερμίδα (το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος), που λεπταίνει μεγαλώνοντας.

Ποιες καταστάσεις αντιμετωπίζει το microneedling;

Micronedling στο σπίτι;

Το Microneedling χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων όπως

  • ουλές ακμής
  • χειρουργικές ουλές
  • άλλες ουλές
  • εγκαύματα
  • διευρυμένους πόρους
  • ρυτίδες και
  • ραγάδες

Δε λειτουργεί θερμότητα στο δέρμα όπως τα λέιζερ. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που έχουν μέλασμα (μαύρες κηλίδες του δέρματος) και υπερμελάγχρωση (μαύρες κηλίδες στο δέρμα) μπορούν να υποβληθούν σε μικροβελονισμό. Το σημαντικότερο; Χωρίς τον κίνδυνο επιδείνωσης των προβλημάτων μελάγχρωσης.

Μερικές φορές χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τοπικές θεραπείες δέρματος να διεισδύσουν στο δέρμα πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μερικές φορές το microneedling εκτελείται πριν από την εφαρμογή της μινοξιδίλης, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κοινής τριχόπτωσης (ανδρογόνος αλωπεκία, η οποία επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες).

Ποιες είναι οι παρενέργειες του microneedling;

Micronedling στο σπίτι;

Υπάρχουν μερικές προσωρινές παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζετε για το microneedling. Η διαδικασία προκαλεί βραχυπρόθεσμο οίδημα, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα του δέρματος, το οποίο μπορεί να διαρκέσει για μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στο κανονικό μακιγιάζ εντός μιας ημέρας από τη θεραπεία. Το δέρμα θα είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο μετά τη θεραπεία, επομένως συνιστάται αντηλιακό.

Είναι αποτελεσματικές οι οικιακές συσκευές microneedling;

Υπάρχουν συσκευές microneedling (ή derma-needling) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι. Για καλύτερα αποτελέσματα ωστόσο, το microneedling θα πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο επαγγελματία με χρήση προηγμένου εξοπλισμού. Ο δερματολόγος ή η αισθητικός σας ξέρει να προσαρμόζει κατάλληλα το βάθος της συσκευής ανάλογα με την περιοχή. Μπορεί για παράδειγμα να επιλέξει μικρότερες βελόνες γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το μέτωπο. Ή μεγαλύτερες αν πρόκειται για τη θεραπεία ουλών ακμής στα μάγουλα ή ραγάδων στην κοιλιά.

Οι οικιακές συσκευές microneedling επηρεάζουν επίσης μόνο επιφανειακά το δέρμα. Διεισδύουν δηλαδή μόνο στο εξωτερικό του στρώμα (την κεράτινη στιβάδα ή την επιδερμίδα), φτάνοντας σε βάθος 0,25 mm. Οι επαγγελματικές συσκευές μπορούν να πάνε πιο βαθιά (2 mm έως 3 mm σε βάθος). Φτάνοντας έτσι, όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στο χόριο, που είναι το βαθύτερο στρώμα του δέρματος. Οι επαγγελματικές συσκευές είναι ηλεκτρικές και εφαρμόζουν ομοιόμορφα τις μικροβελόνες στο δέρμα. Οι αποτελεσματικότητα των συσκευών για το σπίτι εξαρτάται από την δική σας δύναμη ή/και αντοχή για να δημιουργήσετε τα μικρά τρυπήματα.

Τι είναι μοναδικό στην προσέγγιση του Woman and Child’s Care στο microneedling;

To Woman and Child’s Care προσφέρει μια ποικιλία καλλυντικών θεραπειών για δερματολογικά προβλήματα. Συμπεριλαμβάνονται των κηλίδων από τον ήλιο, των ουλών ακμής, των ρυτίδων, και των ραγάδων.  

Στο Woman and Child’s Care θέλουμε όλοι να μοιάζουν με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Η προσέγγισή μας στην αισθητική δερματολογία δεν είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να φαίνονται διαφορετικοί. Είναι να φαίνονται όπως πριν από 5 ή πριν από 10 χρόνια. Να γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω και να βελτιώσουμε την υγεία του δέρματός τους.  

Explore more to our blog