Φωκαίας 5, Αιγάλεω

Ιατρικός Βελονισμός

Αρχική > Υπηρεσίες > Ιατρικός Βελονισμός

Λίστα Υπηρεσιέων

Σχετικά με τον Ιατρικό Βελονισμό

Ο βελονισμός αποτελεί μία από τις παλαιότερες και περισσότερο εφαρμοσμένες θεραπευτικές τέχνες στον κόσμο και αποτελεί κομμάτι της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Ο ιατρικός βελονισμός όπως αυτός εφαρμόζεται στον δυτικό κόσμο σήμερα, είναι μία εξέλιξη του παραδοσιακού βελονισμού και αποτελεί μία θεραπευτική τεχνική με συγκεκριμένα διαγνωστικά κριτήρια και θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν προκύψει από την εκπόνηση μεγάλου αριθμού ιατρικών μελετών τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μονοθεραπεία, είτε επικουρικά με άλλες θεραπείες σε πλειάδα παθολογικών καταστάσεων.

Εφαρμόζεται από εξειδικευμένους στο αντικείμενο ιατρούς και βασίζεται στη χρήση λεπτών βελόνων που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος  διεγείροντας αισθητικούς νευρώνες υποδερμικά και στο μυϊκό σύστημα επάγοντας έτσι την παραγωγή από τον οργανισμό ενδογενών ουσιών  που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

Εξιδικευμένος Ιατρός:

Δάρας
Παναγιώτης

Αναισθησιολόγος

Καλέστε μας και κλείστε ραντεβού!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MD, MSc
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

 Ο κ. Δάρας Παναγιώτης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Το 2004 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά από όπου απέκτησε τον τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας Αναισθησιολογίας. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Υγειονομικών Μονάδων και έχει εξειδικευθεί στον Ιατρικό Βελονισμό στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience. Εργάζεται ως αναισθησιολόγος στον ιδιωτικό τομέα και από το 2010 παρέχει τις υπηρεσίες του στην Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ

Experience

REA Maternity Hospital
Anesthesiologist
December 2010 – Present (11 years 5 months)

IASO General Hospital
Anesthesiologist
March 2009 – Present (13 years 2 months)

General Hospital of Nikaia – Piraeus
Resident Anesthetist
March 2004 – March 2009 (5 years 1 month)

Education

Hellenic Open University Master of Science (MSc), Health Services Administration · (2003 – 2005)
National and Kapodistrian University of Athens – Medical School
Doctor of Medicine (MD), Medicine · (1993 – 1999)

Top Skills

  • Obstetric Anaesthesia
  • Health Services Administration
  • Healthcare Management