Φωκαίας 5, Αιγάλεω

Εμβρυομητρική Ιατρική

Αρχική > Υπηρεσίες > Εμβρυομητρική Ιατρική

Λίστα Υπηρεσιέων

Σχετικά με την Εμβρυομητρική Ιατρική

Ως εμβρυομητρική (ή περιγεννητική) ιατρική ορίζεται ο κλάδος της Μαιευτικής-Γυναικολογίας που επικεντρώνεται στην προστασία της υγείας του εμβρύου και της εγκύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι ένας τομέας που γνωρίζει ταχεία εξέλιξη και υπόσχεται πλήρη προγεννητικό έλεγχο για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία πιθανών επιπλοκών. Σκοπός της ιατρικής εμβρύου είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή ανάπτυξη και η καλή υγεία του εμβρύου.

Η πλειονότητα των κυήσεων εξελίσσονται χωρίς προβλήματα και τα νεογέννητα είναι υγιή και δυνατά. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, παρουσιάζονται επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πρόωρος τοκετός, ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης, προεκλαμψία, διαβήτης της κύησης, χρωμοσωμικές ανωμαλίες, γενετικά σύνδρομα και ανατομικές εμβρυϊκές ανωμαλίες είναι μερικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να απαιτούν άμεση διάγνωση, συμβουλευτική και θεραπεία.

Εξιδικευμένοι Ιατροί:

Παπαδόπουλος
Στέφανος

Εμβρυομητρικός

Καλέστε μας και κλείστε ραντεβού!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο ιατρός Παπαδόπουλος Στέφανος (MD, FMD, PhDc) σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (βαθμός Πτυχίου ᾽᾽Λίαν Καλώς῾῾) και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Έχει εξειδικευθεί στην Εμβρυομητρική Ιατρική και στον Προγεννητικό Έλεγχο και είναι κάτοχος του Fetal Medicine Diploma που είναι η κορυφαία διάκριση στον τομέα της Ιατρικής Εμβρύου. Ο τίτλος του απονεμήθηκε από τον Καθηγητή Kypros Nicolaides κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης διετούς και πλέον εξειδίκευσης στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου. Επιπλέον, είναι υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας εκτέλεσης υπερήχων στην ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας, από το Υπουργείο Υγείας. Έχει διατελέσει για τρία χρόνια Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αττικό» Νοσοκομείο, με γνωστικό αντικείμενο την Εμβρυομητρική Ιατρική. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και σύνεδρος σε πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων αλλά και συνεδρίων στον τομέα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας και της Εμβρυομητρικής Ιατρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  1. Υπερηχογράφημα αρχόμενης κύησης
  2. Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας
  3. Υπερηχογράφημα Β επιπέδου
  4. Υπερηχογράφημα Doppler
  5. Αμνιοπαρακέντηση
  6. Λήψη Τροφοβλάστης
  7. Γυναικολογικό υπερηχογράφημα