Φωκαίας 5, Αιγάλεω

Baby Massage

Αρχική > Υπηρεσίες > Baby Massage

Οφέλη

Σχετικά με τo Baby Massage

Το βρεφικό μασάζ είναι μια τέχνη αγγίγματος , επικοινωνίας μεταξύ του γονέα και του μωρού. Χρησιμοποιώντας φυτικά έλαια κάνουμε μαλάξεις σε διάφορα μέρη του σώματος.

Οι μαλάξεις του βρεφικού μασάζ IAIM είναι ένας συνδυασμός απο σουηδικό, ινδικό μασάζ, γιόγκα και ρεφλεξολογία.

Το μασάζ βρεφών εισήχθη πριν από περίπου 30 χρόνια σε θαλάμους νεογνών για να υποστηρίξει την ανάπτυξη πρόωρων μωρών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μια μελέτη το 2004 έδειξε ότι τα μωρά σε μονάδες εντατικής θεραπείας που υποβλήθηκαν σε μασάζ περνούσαν λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο, είχαν ελαφρώς καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ ανάπτυξης και ελαφρώς λιγότερες επιπλοκές μετά τον τοκετό.

Σήμερα, υπάρχει η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι το μασάζ στα μωρά μπορεί να αυξήσει την επίγνωση της μαμάς για τις ανάγκες του μωρού της και να υποστηρίξει τον πρώιμο δεσμό της, καθώς και να βελτιώσει την αίσθηση ευεξίας της εάν υποφέρει από επιλόχεια κατάθλιψη ή άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα στοιχεία είναι ασαφή σε αυτά τα σημεία, αλλά οι γονείς λένε ότι βρίσκουν το μασάζ μωρών έναν υπέροχο τρόπο σύνδεσης με το μωρό τους.

_______________________________________________________________


Μέσα απο τα μαθήματα οι νέοι γονείς καλλιεργούν την ικανότητα τους να κατανούν τη γλώσσα του μωρού τους.

Πρόκειται για 5 εβδομαδιαίες συνεδρίες.
Απευθύνεται σε μωρά απο 40 ημερών μέχρι 1 έτους.

 

Μαθήματα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας

 Η προσμονή της γέννησης ενός παιδιού συχνά συνοδέυεται απο το άγχος και την αγωνία των εγκύων που προκαλεί το άγνωστο και η έλλειψη εμπειρίας, η πρόσβαση σε έναν υπερβολικά μεγάλο όγκο πληροφόρησης, που δεν ξέρει το ζευγάρι πώς να την διαχειρισθεί.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η ομαλή μετάβαση του ζευγαριού προς τη γονεϊκότητα μέσα απο την ε ενημέρωση/ συμβολευτική τoυ ζευγαριού:

 • για την περίοδο της εγκυμοσύνης
 • τη διαδικασία του τοκετού
 • τα σημεία έναρξης του τοκετού
 • την περίοδο της λοχείας, τη γαλουχία(συμβουλευτική θηλασμού)
 • προσαρμογή, περιποίηση νεογέννητου
 • προετοιμασία ζευγαριού να υποδεχθούν το νεογέννητο

Εξιδικευμένο Προσωπικό:

Παλατζίδου
Ευαγγελία

Μαία

Λιβέρη
Κυριακή

Μαία

asimina-filippidi-maia-woman-and-childs-care

Ασημίνα
Φιλιππίδη

Μαία

Καλέστε μας και κλείστε ραντεβού!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η μαία Παλατζίδου Ευαγγελία (Mc)  σπούδασε στην Αθήνα στο τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας( νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

          Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Παθολογία Κύησης της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών που διεξήχθει στη Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν «Αττικόν».

          Kατέχει πιστοποιητικό δια βίου επιμόρφωσης με τίτλο «Ηλεκτρονική παρακολούθηση του εμβρύου στην κύηση και στον τοκετό», καθώς επίσης και Πιστοποιητικό 1ου ενημερωτικού επιπέδου για μαίες της “Ευτοκίας”. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ του Διεθνούς Οργανισμού Βρεφικού Μασάζ (IAIM). Έχει συμμετάσχει σε Σεμινάρια και Ημερίδες που αφορούν τον μητρικό θηλασμό και ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα δεδομένα.

 

Υπηρεσίες

 • Μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας
 • Βρεφικό μασάζ
 • Υποστήριξη Μητρικού Θηλασμού
 • Υποστήριξη Εγκύου και Λεχώνας
 • Συμμετοχή στους τοκετούς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η μαία Λιβέρη Κυριακή (Mc) σπούδασε στην Αθήνα στο τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας( νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ του Διεθνούς Οργανισμού Βρεφικού Μασάζ (IAIM).Επίσης είναι απόφοιτη Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει συμμετάσχει σε Σεμινάρια και Ημερίδες που αφορούν τον μητρικό θηλασμό και ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα δεδομένα.

Υπηρεσίες

-Μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας

-Βρεφικό μασάζ

-Υποστήριξη Μητρικου Θηλασμού

– Υποστήριξη Εγκύου και Λεχώνας

-Συμμετοχή στους τοκετούς